בבלי
ללא ריח

הטיפ המטורף שמקלף שום בשניות - בלי נגיעה בידיים

כולנו אוהבים שום. הוא משדרג כמעט כל תבשיל ומוסיף עומק וריח מגרה, אבל אף אחד לא אוהב את הריח שנשאר על הידיים שעות אחרי שסיימנו לבשל. אז איך השפים מצליחים לקלף כמויות של שום בלי להסתובב עם ניחוח עקשני לכל היום? מסתבר שיש להם שיטה פשוטה שעובדת ואפשר ליישם אותה בבית כבר עכשיו (בית, אוכל)

הדרך המהירה לקלף שום בלי ידיים מסריחות – הסוד של השפים (צילום: Shutterstock)

הסוד: שיטת הצנצנת (או שתי קערות)

שפים רבים משתמשים בטריק פשוט שגורם לקליפה להיפרד מהשן בלי לגעת בה כמעט:

מפרידים את שיני השום מראש.

מכניסים את השיניים לצנצנת עם מכסה (או בין שתי קערות מתכת הפוכות אחת על השנייה).

מנערים חזק למשך כ-15 שניות.

הקליפות ייפתחו מעצמן והשיניים יצאו נקיות כמעט לגמרי - בלי לגעת ישירות בשום.

למה זה עובד? הטלטול מפרק את החיבור שבין הקליפה לשן השום, והחיכוך הפנימי פשוט משחרר אותן החוצה.

טיפ נוסף – בלי ריח על הידיים

אם בכל זאת נגעתם בשום והוא השאיר ריח, הנה טריק אמין של שפים: שפשפו את הידיים על כף או כלי נירוסטה תחת מים זורמים. לנירוסטה יש יכולת לנטרל את מולקולות הגופרית שגורמות לריח. זה נשמע כמו קסם - אבל זה באמת עובד.

למה כדאי לכם לנסות?

אין צורך בשום סכין או קרצוף של קליפות עקשניות.

לא נשאר ריח על הידיים.

מושלם גם כשצריך לקלף הרבה שום בפעם אחת - לא רק שן אחת.

נסו! ושתפו אם הפטנט הצליח!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד במאמע:

בבלי
פנו אלינו

כל הזכויות שמורות לבבלי בע״מ