בבלי
ב-4 שלבים פשוטים

שיפודי סלמון בציפוי פריך: מתכון שמכינים ב-15 דקות ומרגיש כמו מסעדה

יש מתכונים שאינם דורשים הרבה כדי שיגנבו את ההצגה. קחו את השיפודים האלה למשל: קוביות סלמון עסיסיות, עטופות בציפוי שומשום או שקדים טחונים, נצרבות על הגריל או במחבת פסים - ובום - מתקבלת מנה שהיא גם אלגנטית לאירוח וגם קלה להכנה ביום רגיל (אוכל ומתכונים)

שיפודי סלמון בציפוי פריך: השיפודים לפני הצלייה (צילום: כיכר אוכל)
מנות/יחידות4
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

מצרכים

    • 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בינוניות
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף דבש או מייפל
    • 1 שן שום כתושה
    • 1 כף שמן זית
    • חצי כוס שומשום (שחור/לבן) או שקדים טחונים גס
    • מלח, פלפל שחור
    • קוביות פלפל להשחלה על השיפוד (לא חובה)
    • שיפודי עץ (מומלץ להשרות במים חצי שעה לפני כדי שלא יישרפו)

    אופן ההכנה

    משרים את הדג: מערבבים בקערה את הסויה, הדבש, השום והשמן. מוסיפים את קוביות הסלמון ומשרים כ-20 דקות.

    מצפים: מגלגלים כל קוביית סלמון בשומשום או בשקדים טחונים, עד שמכוסה יפה מכל הצדדים.

    משפדים: משחילים את הקוביות על שיפודים. אפשר לשלב ביניהם גם ירקות (פלפל צבעוני, קישוא) לאווירה צבעונית.

    צורבים: מניחים על גריל חם או מחבת פסים משומנת קלות, כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהציפוי מזהיב והדג עשוי אך עדיין עסיסי בפנים.

    בתאבון!

    אהבתם? שתפו בתגובות!

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (100%)

    לא (0%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בדגים:

    בבלי
    פנו אלינו

    כל הזכויות שמורות לבבלי בע״מ