בבלי
רכות ועסיסיות

הקציצות שכל הילדים יאכלו – בלי לשים לב שיש בהן ירקות

רכות, עסיסיות, בריאות – ומתאימות גם להקפאה. הקציצות האלה מוכנות מהעוף הטחון שיש לך בפריזר, עם ירקות שמתחבאים בעדינות בעיסה – והופכות אותה לטעימה במיוחד. הן לא מתפרקות, לא דורשות טיגון – וישר עולות על הצלחת (אוכל ומתכונים)

קציצות עוף עם ירקות שיצאו לכם מושלמות – בלי להתפרק (צילום: שאטרסטוק)
מנות/יחידות20
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

    500 גרם עוף טחון (אפשר גם הודו)
    1 בטטה בינונית קלופה ומגוררת דק
    1 קישוא בינוני מגורד דק
    1 בצל קטן קצוץ דק (או מגורר)
    1 ביצה
    3 כפות פירורי לחם (או קוואקר טחון)
    1 שן שום כתושה (לא חובה)
    חופן פטרוזיליה קצוצה דק (או כוסברה – לפי הטעם)
    1/2 כפית מלח
    1/4 כפית כורכום (לטעם וצבע)
    1/4 כפית כמון (אופציונלי)
    פלפל שחור לפי הטעם
    טיפונת שמן זית (לתוספת רכות)

    אופן ההכנה:

    סוחטים את הבטטה והקישוא המגורדים בידיים או במגבת – כדי להוציא עודפי נוזלים. זה חשוב כדי שהקציצות לא יהיו רטובות מדי.

    שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים היטב בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

    אם רך מדי – מוסיפים עוד כף פירורי לחם.

    יוצרים קציצות עגולות ושטוחות (אפשר עם ידיים רטובות).

    מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים קלות מלמעלה (ריסוס שמן או טפטוף קטן).

    אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, ואז משחימים עוד 5 דקות על מצב גריל.

    טיפ להגשה:

    הקציצות משתלבות מעולה עם פירה, אורז או בורגול – ואפילו בפיתה עם טחינה וירקות לילדים שאוהבים "לאכול לבד".

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (100%)

    לא (0%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בעוף:

    בבלי
    פנו אלינו

    כל הזכויות שמורות לבבלי בע״מ