בבלי
הטעם של החופש!

5 פינוקים קייציים מרעננים שכל אחד יכול להכין בקלות

הקיץ מביא איתו חום, חופשות – והמון פירות מדהימים! במקום סתם לאכול את האבטיח ישר מהקופסה או לראות איך התותים מתחילים להתקלקל במקרר, בואו ננצל את השפע | אספנו חמישה מתכונים קלילים, צבעוניים וטעימים בטירוף, שכל אחד יכול להכין בבית – בלי תנור ובלי להסתבך: שייקים, קרטיבים, פיצות פרי – כאלה שאוכלים עם חיוך ומצלמים לפני (אוכל ומתכונים)

הכי קיץ שיש: 5 מתכונים קלילים עם פירות – בלי תנור, בלי מאמץ (צילום: באדיבות המצלם)

הנה מתכונים מנצחים לפינוק קייצי שכולם יאהבו:

1. גלידת בננה ושוקולד מ-3 מרכיבים בלבד

מה צריך?

3 בננות בשלות, קפואות (חתוכות לפרוסות לפני ההקפאה)
2 כפות אבקת קקאו איכותית
1 כף חמאת בוטנים טבעית (או טחינה גולמית)

איך מכינים?

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק או למעבד מזון.

טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי של גלידה.

אוכלים מיד, או מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים לעוד שעה למרקם קשיח יותר.

טיפ: אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים אם בא לכם טוויסט קראנצ'י.

שוקולד נמס, בננה קפואה וטעם של עוד – בלי טיפת רגשות אשם. (צילום: באדיבות המצלם)

2. קרטיב אבטיח-נענע ביתי

מה צריך? (לכ-6 קרטיבים)

3 כוסות קוביות אבטיח (ללא גרעינים)
חופן עלי נענע
מיץ מחצי לימון
1 כף דבש (לא חובה – לפי מתיקות האבטיח)

איך מכינים?

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים לתבניות קרטיבים.

מקפיאים לפחות 5–6 שעות או עד שמתקשה לחלוטין.

טיפ: רוצים מראה מגניב? הוסיפו פרוסות דקות של קיווי או תות לתוך התבנית לפני ההקפאה.

טעם של אבטיח עם נשיקה של נענע – הקרטיב הכי מרענן שתכיני לבד (צילום: באדיבות המצלם)

3. שייק מנגו-תפוז מרענן במיוחד

מה צריך? (לכוס אחת גדולה)

1 מנגו בשל, קלוף וחתוך
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/2 בננה (לקצת מתיקות וסמיכות)
קוביות קרח לפי הטעם

איך מכינים?

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר.

טוחנים עד שמתקבל שייק חלק.

מגישים מיד עם קש צבעוני ופרוסת תפוז או מנגו בצד לקישוט.

מנגו, תפוז, קרח – ותוך שנייה על חוף הים (לפחות בראש). (צילום: באדיבות המצלם)

4. שיפודי פירות לילדים (ולילדים בלב)

מה צריך?

אבטיח חתוך לקוביות או צורות (לבבות, כוכבים וכו')
ענבים
קוביות מנגו
תותים חצויים
שיפודי עץ

איך מכינים?

משחילים את הפירות לסירוגין על שיפודים.

אפשר לטבול בקצת שוקולד מומס ולהקפיא ל-10 דקות, או פשוט להגיש כמו שהם.

טיפ: הכניסו את השיפודים למקרר לחצי שעה לפני ההגשה – זה מרענן הרבה יותר!

מסיבת צבעים על שיפוד – הפירות שאי אפשר להפסיק לנשנש. (צילום: באדיבות המצלם)

5. פיצה אבטיח צבעונית

מה צריך?

פרוסת אבטיח עגולה ועבה (כמו "בסיס פיצה")
תוספות לפי הדמיון: כדורי מלון, תותים, קיווי, ענבים, עלי נענע, שבבי קוקוס, יוגורט מתוק.

איך מכינים?

חותכים את עיגול האבטיח למשולשים כמו פיצה.

מקשטים כל משולש בפרי אחר.

אפשר לשים טיפת יוגורט או קצפת טבעונית בכל "משולש" בתור "רוטב".

תוצאה: חגיגה צבעונית, טעימה – ומרשימה.

קל, מגניב ויפה מדי בשביל לא לצלם – הפיצה הכי מקורית של הקיץ (צילום: באדיבות המצלם)

אז מה נבחר היום?

אפשר להתחיל עם הקרטיב ולסיים בשייק, לשלב עם הילדים או לפנק את עצמכם אחרי יום ארוך.

הכי חשוב – ליהנות מהקיץ כמו שצריך: עם כפית ביד, וחיוך על הפנים!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקינוחים:

בבלי
פנו אלינו

כל הזכויות שמורות לבבלי בע״מ